<$BlogRSDUrl$>

27.6.04

Overkill? Of met het hoofd bij….
Het is lang radiostil geweest op deze site. Vlak voor het Statenreces gaat de metaalmoeheid er ook bij mij een beetje in zitten. Gisteren was ik op een receptie bij Hans Alders. Traditioneel de afsluiting van het jaar. Echt bruisen wou het niet. En het is net of er sprake is van een een enorme vergadermoeheid.
Het dualisme heeft ertoe geleid dat de vergaderfrequentie enorm omhoog is geschroefd. Er gaat bijna geen woensdag voorbij of er wordt wel een extra activiteit gepland. Tegelijkertijd heb ik het idee dat GS steeds meer accelereert. En wel zodanig dat PS in verwondering achter blijft. Misschien moeten we het over een andere boeg gooien. We hebben als Staten het oude monisme nog in onze genen zitten. Tijdens debatten is GS vaak nog het aanspreekpunt in plaats van de collega’s. We moeten niet zozeer op de (mede-) bestuurderstoel gaan zitten, maar ons meer politiek profileren (thema’s agenderen, kaders bepalen). Dan blijven we ook niet hijgerig achter GS aanrennen. Maar dat gaat “ons” nog lastig af.
Of zit ik met mijn hoofd bij andere dingen? Eind deze week hoop ik vader van een tweeling te worden. De één ligt nu al dwars en de ander in een stuit, dus dat belooft wat ….;-). Dat zorgt ervoor dat ze (op afspraak!) via een keizersnee ter wereld zullen moeten komen. Gelukkig gaan we al de 39ste week in (de gemiddelde tweeling komt met 37 weken ter wereld), en ziet het er naar uit dat de baby’s behoorlijk volgroeid zijn. Deze zomer dus geen vakantie, maar omschakeling naar een gezinsleven, dus handen uit de mouwen!
Voor het zover is, kan ik nog een keer ‘vlammen’(tenminste dat hoop ik, als de tweeling zich spontaan eerder aankondigt verandert dat de zaak). Op woensdag is er een extra debat over de inzet van het welzijnsbeleid voor de komende jaren. Samen met mijn commissieleden heb ik daar veel voorbereidingstijd in gestoken. Ik ben benieuwd wat het woensdag gaat opleveren! Hopelijk wordt het een leuk debat in de Statencommissie.
Daarna gaat het roer om en stap ik in de wondere wereld van de geboorte en de “lutje potjes”!

Comments-[ comments.]

This page is powered by Blogger. Isn't yours?