<$BlogRSDUrl$>

17.8.04


Boer Brothers Posted by Hello

Boertje(n)s

De afgelopen weken was ik hier de grote afwezige want: DE TWEELING, oftewel Julian en Nino zijn er! Laiverdjes eh!

De afgelopen weken is huize Boer- van de Wetering omgeturnd tot een waar 24-uurs bedrijf, intensief zo’n tweeling! Moeilijk te combineren: een tweeling, een baan, het Statenlidmaatschap en last but not least een relatie! De afgelopen weken zijn dan ook in een roes voorbij gevlogen. Gelukkig gaat het ze goed en zo langzamerhand beginnen de koppies steeds meer “Hollands welvaren” te vertonen.

Inmiddels is het politieke seizoen weer begonnen. Dit keer met een aftrap van Joop Boertjens. Met zijn analyse over de Staten ben ik het, zij het in andere bewoordingen, grotendeels eens. Zie hiervoor de vorige blog!

Wat me wel in het verkeerde keelgat schoot is de vergelijking van de PvdA met de communisten uit het voormalig Oostblok. Een groteske en onheuse vergelijking. Persoonlijk vind ik dat ver beneden peil. Waar slaat dat op om de sociaal-democratie te vergelijken met een dictatoriaal regiem. Volstrekt respectloos!

Bovendien ook niet consistent. Want een echte “wende”- leider corrumpeert zich niet vier jaar lang aan een “Oostblok”-partij. Voor Boertjens is dit jarenlang geen enkele belemmering geweest om samen met drie PvdA'ers en een PvdA commissaris in één college te zitten.

Sterker nog van de immer goedgehumeurde Boertjens nimmer enig wanklank over zijn sociaal-democratische coalitiegenoten. En ook het laatste jaar hield Boertjens zich liever met de Groninger koek bezig dan met gedegen oppositiewerk. Een stiel die de lichtvoetige liberaal overigens uitermate goed ligt. Of heb ik mij in hem vergist en gaat achter zijn glimlach een gekweld en getergd man schuil?

Boertjens heeft, met dergelijke bewoordingen, in de media een grote broek aangetrokken. Eens kijken wat daar in de Statenzaal van over blijft!Comments-[ comments.]

This page is powered by Blogger. Isn't yours?