<$BlogRSDUrl$>

4.9.04

“t is eerst beurt”

Na lang wikken en wegen, toch een knoop doorgehakt: ik stop als Statenlid. Met de komst van onze tweeling is de combinatie werk, politiek en privé in een ander daglicht is komen te staan. Een modern gezin met twee werkende mensen en twee kersverse mannetjes vraagt behoorlijk wat energie. En om dan een vader te zijn die op zondag futloos het vlees snijdt? Nou nee niet mijn ideaal, kinderen opvoeden en alle bijkomstigheden die daar bij horen doe je met z’n tweeën.

Niettemin was het geen gemakkelijke keuze. Want er is natuurlijk meer dan alleen het leven tussen de vier muren aan de Verlengde Nieuwstraat nr. 5. De politiek is de afgelopen veertien jaar een behoorlijk onderdeel van mijn leven geweest. Maar ook voor een politieke junk kan het geen kwaad zo af en toe wat af te kicken

Niettemin afscheid nemen is moeilijk. Afgelopen donderdag heb ik afscheid genomen van de fractie. Lovende woorden van William en Marc, en een applaus aan het einde van de vergadering. Niet iets waar je echt koud onder blijft…….

Woensdag heb ik de laatste Statenvergadering. Ik zal het missen, nee niet die ellenlange sessies. Wel de debatten met mijn collega’s in de commissie. Over de koers van welzijn, de bestrijding van wachtlijsten in de zorg en het Huis van de Groninger cultuur. Gaandeweg ben ik steeds meer van het politieke debat gaan genieten. In het debat zit naar mijn mening de kern: een parlement zonder soms felle politieke confrontaties is zijn naam niet waardig. Maar hoe fel de politieke controverse ook kan zijn, respect voor elkaars overtuiging staat voorop en compromissen horen in een democratie thuis. Uit de reacties van links tot rechts blijkt dat mijn intenties op dit punt gelukkig over zijn gekomen!

Maar nu verlaat ik dus de politieke arena van de provinciale politiek. De politieke handschoen, waar Marc het op z’n weblog over heeft, zal ik, over een tijdje met frisse geest en moed zeker weer op pakken!

Comments-[ comments.]

This page is powered by Blogger. Isn't yours?